• Rejestracja
Pierwszy raz tutaj? Zajrzyj do FAQ!
x
Witamy w serwisie zapytaj.zhp.pl, gdzie możesz zadawać pytania i otrzymywać odpowiedzi od innych harcerzy.

Możesz też zdobywać punkty za zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Tutaj pomaganie innym się opłaca! Więcej informacji tutaj!


Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w dokumentach ZHP:


Przejęcie drużyny przez przybocznego, a rozkaz zwalniający z funkcji

+3 głosów
Czuwaj, czy jeśli przyboczny zostaje drużynowym, to powinien zostać dodatkowo zwolniony z funkcji przybocznego przez drużynowego oddającego drużynę? Domyślam się że to nie jest nijak uregulowane, więc pytam bardziej o wasze zdanie.
pytanie zadane 17 maja w Przepisy, ewidencja, dokumentacja... przez użytkownika J.A.S. (214)   1 4 15
Współczynnik akceptacji: 25%
   

1 odpowiedź

+2 głosów
Eee, chyba to byłby przerost formy nad treścią. Ponieważ funkcje drużynowego i przybocznego w tej samej jednostce wykluczają się wzajemnie, rozkaz KH powołujący drużynowego oznacza automatycznie pozbawienie danej osoby funkcji przybocznego w tej jednostce, więc dalsze działania nie mają większego sensu.
odpowiedź 17 maja przez użytkownika vanadey (14,832)   16 75 280

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 163 wizyt
pytanie zadane 21 grudnia 2015 w Przepisy, ewidencja, dokumentacja... przez użytkownika p1ter (440)   3 9 22
+4 głosów
2 odpowiedzi 2,146 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2014 w Drużyna przez użytkownika xyz (275)   3 11 16
+1 głos
1 odpowiedź 518 wizyt
pytanie zadane 12 grudnia 2016 przez użytkownika wąski!:D (702)   14 39 57
+5 głosów
2 odpowiedzi 612 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2013 w Drużyna przez użytkownika ŻmijKa (310)   1 7 12
+7 głosów
1 odpowiedź 1,012 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2013 w Drużyna przez użytkownika Duśka (170)   3 5 12
Ta strona używa plików ciasteczek. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich używanie.
Pomysł, wykonanie, osoba odpowiedzialna za działanie serwisu: hm. Szymon Gackowski
...