• Rejestracja
Pierwszy raz tutaj? Zajrzyj do FAQ!
x
Witamy w serwisie zapytaj.zhp.pl, gdzie możesz zadawać pytania i otrzymywać odpowiedzi od innych harcerzy.

Możesz też zdobywać punkty za zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Tutaj pomaganie innym się opłaca! Więcej informacji tutaj!


Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w dokumentach ZHP:


Czy na czerwonym sznurze można nosić suwaki?

+2 głosów
Czy będąc szefem HKS oraz drużynowym można nosić czerwony sznur z granatowym suwakiem?
pytanie zadane 24 czerwca 2018 w Regulamin mundurowy przez użytkownika Boucleme (115)   1 4
Współczynnik akceptacji: 0%
   
Odpowiadając na pytanie z tytułu, ale już nie z treści (dlaczego tyle osób zadaje 2 różne pytania?) na czerwonym sznurze można nosić suwaki. Np. funkcyjny szczepu może.

1 odpowiedź

+2 głosów
Nie. Funkcje szefa HKS i drużynowego oznacza się tylko pełnymi sznurami, nie mają one wariantów oznaczenia samym suwakiem. Granatowy suwak na innym sznurze oznacza co innego (funkcyjnego szczepu).
odpowiedź 25 czerwca 2018 przez użytkownika vanadey (14,625)   16 75 276

Podobne pytania

+4 głosów
2 odpowiedzi 465 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2014 w Regulamin mundurowy przez użytkownika karol.w (206)   3 5 11
0 głosów
1 odpowiedź 445 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2016 w Regulamin mundurowy przez użytkownika Dawidekrypek28 (366)   4 17 27
+2 głosów
2 odpowiedzi 481 wizyt
pytanie zadane 31 maja 2016 w Regulamin mundurowy przez użytkownika lewiatanth (120)   1 5
+5 głosów
1 odpowiedź 417 wizyt
pytanie zadane 7 lipca 2014 przez użytkownika kasiaklumosz (147)   2 5
+2 głosów
2 odpowiedzi 269 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2018 w Regulamin mundurowy przez użytkownika MałaSłodkaMI (120)   3 6
Ta strona używa plików ciasteczek. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich używanie.
Pomysł, wykonanie, osoba odpowiedzialna za działanie serwisu: hm. Szymon Gackowski
...