• Rejestracja
Pierwszy raz tutaj? Zajrzyj do FAQ!
x
Witamy w serwisie zapytaj.zhp.pl, gdzie możesz zadawać pytania i otrzymywać odpowiedzi od innych harcerzy.

Możesz też zdobywać punkty za zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Tutaj pomaganie innym się opłaca! Więcej informacji tutaj!


Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w dokumentach ZHP:


Czy żeby zdawać sprawności dwugwiazdkowe, trzeba wcześniej mieć jednogwiazdkową?

0 głosów
Chciałam niedawno zdobyć kilka sprawności dwugwizdkowych. Jestem w drużynie HS, więc teoretycznie są one pod mój wiek, ale czy mogę je tak po prostu zdobyć, nie mając najpierw podobnej sprawności, tylko jednogwiazdkowej?
pytanie zadane 12 lipca 2017 przez użytkownika Zanka (228)   2 5 15
Współczynnik akceptacji: 20%
   

1 odpowiedź

+2 głosów
Jak najbardziej. Sprawności nie zdobywa się „po kolei”, chyba że wymagania którejś sprawności wyraźnie żądają wcześniejszego zdobycia innej.
odpowiedź 12 lipca 2017 przez użytkownika vanadey (13,736)   16 73 257

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 82 wizyt
pytanie zadane 1 listopada 2017 przez użytkownika ZośkaOW22ŚDH232 (168)   4 12
+1 głos
2 odpowiedzi 240 wizyt
+5 głosów
3 odpowiedzi 599 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2013 w Próby przez użytkownika cycu (155)   2 3 6
0 głosów
1 odpowiedź 173 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 316 wizyt
Ta strona używa plików ciasteczek. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich używanie.
Pomysł, wykonanie, osoba odpowiedzialna za działanie serwisu: hm. Szymon Gackowski
...