• Rejestracja
Pierwszy raz tutaj? Zajrzyj do FAQ!
x
Witamy w serwisie zapytaj.zhp.pl, gdzie możesz zadawać pytania i otrzymywać odpowiedzi od innych harcerzy.

Możesz też zdobywać punkty za zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Tutaj pomaganie innym się opłaca! Więcej informacji tutaj!


Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w dokumentach ZHP:


Czy można być jednocześnie przybocznym i zastępowym?

0 głosów
Czy można być jednocześnie przybocznym i zastępowym? Czy mogę powołać osobę na te dwie funkcje jednocześnie?
pytanie zadane 10 stycznia 2016 w Drużyna przez użytkownika wieczny_zuch (1,210)   9 25 41
Współczynnik akceptacji: 56%
   

1 odpowiedź

+1 głos
 
Najlepsza
Formalnie tak, ponieważ nie ma przepisu który by to jakkolwiek regulował. Co więcej, sam zastosowałem kiedyś takie rozwiązanie - w pewien sposób namaszczając tego zastępowego na moją prawą rękę w drużynie.

Pytanie brzmi ewentualnie co chcesz osiągnąć i jaki to będzie miało wpływ na tę osobę i resztę drużyny - w moim wypadku nie chodziło o przysłowiowe wrzucenie na kark nowych obowiązków, a namaszczenie który z zastępowych mnie zastępuje i reprezentuje gdy mnie nie ma. Ale to już nie ma związku z Twoim pytaniem :-)
odpowiedź 11 stycznia 2016 przez użytkownika Adam Nowak (3,258)   10 24 79
wybrane 3 maja 2016 przez użytkownika wieczny_zuch

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 233 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2016 w Drużyna przez użytkownika Aleksandra Grabarska (120)   1 4 7
0 głosów
2 odpowiedzi 141 wizyt
pytanie zadane 27 września 2019 w Drużyna przez użytkownika barbi00va (105)   1 3
+1 głos
1 odpowiedź 327 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 375 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2017 w Drużyna przez użytkownika szeregowa_42 (125)   2 6 13
0 głosów
1 odpowiedź 106 wizyt
Ta strona używa plików ciasteczek. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich używanie.
Pomysł, wykonanie, osoba odpowiedzialna za działanie serwisu: hm. Szymon Gackowski
...