• Rejestracja
Pierwszy raz tutaj? Zajrzyj do FAQ!
x
Witamy w serwisie zapytaj.zhp.pl, gdzie możesz zadawać pytania i otrzymywać odpowiedzi od innych harcerzy.

Możesz też zdobywać punkty za zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Tutaj pomaganie innym się opłaca! Więcej informacji tutaj!


Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w dokumentach ZHP:


Drużynowy i przewodniczący kręgu

+1 głos
Wiadomo, że nie można być drużynowym dwóch drużyn. Ale czy można być drużynowym i przewodniczącym kręgu instruktorskiego jednocześnie?
pytanie zadane 21 stycznia 2015 w Drużyna przez użytkownika Yelle (2,039)   26 60 85
Współczynnik akceptacji: 29%
   

1 odpowiedź

+6 głosów

Wiadomo, że nie można być drużynowym dwóch drużyn.

Mnie tego nie wiadomo. Nie zabrania tego żaden przepis. Oczywiście komenda hufca pewnie będzie mieć obiekcje (i dobrze), bo trudno oczekiwać, żeby ktoś był w stanie uczciwie zajmować się dwiema drużynami na raz. Ale w różnych sytuacjach nadzwyczajnych może mieć to miejsce.

A o do przewodzenia kręgowi - tutaj tak samo przepisy nic nie zabraniają, ale przez zdrowy rozsądek warto dwa razy się zastanowić, czy to dobre rozwiązanie ;)

odpowiedź 21 stycznia 2015 przez użytkownika qj0n (13,299)  
edycja 22 stycznia 2015 przez użytkownika qj0n

Podobne pytania

+7 głosów
4 odpowiedzi 438 wizyt
pytanie zadane 10 maja 2013 przez użytkownika Rycerka (1,607)   16 37 60
0 głosów
1 odpowiedź 275 wizyt
pytanie zadane 21 września 2015 w Drużyna przez użytkownika harcerz112 (134)   1 6 15
+4 głosów
2 odpowiedzi 1,146 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2014 w Drużyna przez użytkownika xyz (275)   3 11 16
+9 głosów
2 odpowiedzi 639 wizyt
pytanie zadane 5 września 2013 w Drużyna przez użytkownika Marlenn (3,915)   15 56 82
Ta strona używa plików ciasteczek. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich używanie.
Pomysł, wykonanie, osoba odpowiedzialna za działanie serwisu: hm. Szymon Gackowski
...