• Rejestracja
Pierwszy raz tutaj? Zajrzyj do FAQ!
x
Witamy w serwisie zapytaj.zhp.pl, gdzie możesz zadawać pytania i otrzymywać odpowiedzi od innych harcerzy.

Możesz też zdobywać punkty za zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Tutaj pomaganie innym się opłaca! Więcej informacji tutaj!


Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w dokumentach ZHP:


Czy można zaliczyć kilka zadań jednym działaniem?

+4 głosów

Niektóre zadania częściowo się pokrywają. Przykładowo Mamma mia polega na przygotowaniu potraw z danego kraju, a Harc Szef na przygotowaniu posiłku w warunkach polowych.

Takie zadania da się realizować jednym konkretnym działaniem. Jak potem będzie to liczone? Czy można zaliczyć tak kilka zadań (a nawet cały etap, bo wystarczą dwa zadania) czy może liczy się np. najbardziej punktowane?

pytanie zadane 1 września 2014 w Turniej Zastępów przez użytkownika qj0n (13,299)  
Współczynnik akceptacji: 86%
   
Jeśli ktoś nie wie, o co chodzi z tym Turniejem to odsyłam: http://turniej.zhp.pl

1 odpowiedź

+3 głosów
 
Najlepsza
Myślę, że lepiej będzie jednak zrobić dwa osobne działania, albo wybrać mniej pokrywające się. Jestem przekonana, że wiele zadań dałoby się w ten sposób kreatywnie połączyć, ale chyba bardziej celowe jest rozłożenie w czasie ich oddziaływania na członków zastępu.
odpowiedź 1 września 2014 przez użytkownika Lucyna_Czechowska (156)   1 1 5
wybrane 1 września 2014 przez użytkownika qj0n

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 87 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 234 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 159 wizyt
pytanie zadane 2 maja w Regulamin mundurowy przez użytkownika violq (134)   5 10
0 głosów
2 odpowiedzi 79 wizyt
+14 głosów
3 odpowiedzi 567 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2013 w Drużyna przez użytkownika Yelle (2,039)   26 60 85
Ta strona używa plików ciasteczek. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich używanie.
Pomysł, wykonanie, osoba odpowiedzialna za działanie serwisu: hm. Szymon Gackowski
...